P C T Y L D U M | Rikard Nordraaksvei
280
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-280,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Rikard Nordraaksvei

Boligen ligger i Rikard Nordraaksvei 24A på Fjellhamar i Lørenskog kommune.

Prosjektbeskrivelse:

•    Eksisterende bolig fra 50-tallet som trengte en total overhaling samt nytt tilbygg for mere plass og i tillegg ny garasje.

Løsning:

•    Vi rev eksisterende garasje og dagens inngangsparti. Fokus ble å dyrke den rene husformen som hadde valmet tak. Denne formen, med valmet tak,  står frem som veldig sluttet og måtte `regjere` i den nye situasjonen. Herav foreslo jeg at alt av tilbygg skulle underordne seg denne hovedformen og at de nye delene ikke skulle ha synlig tak fra bakkenivå. Enkle former med flate tak – uttrykt som skiver, snarere enn `bokser`, skulle danne de nye tilbyggene. Der skivene møtte eksisterende hovedbygg foreslo jeg å ha en annen, mer glatt/slett materialitet, for på den måten å skape ett bedre `møte` mellom nytt og gammelt. Således står det valmede taket frem som det styrende og de nye formene/tilbyggene utfordrer ikke hovedtaket. Å holde gesimsen på hovedtaket hellig i forhold til de nye formene skapte store utfordringer med hensyn til romlighet i overgangen nytt/gammelt.
•    Utsikt, solforhold og overganger mellom nye og gamle plan var viktige parametre for prosjektet.

Materialer og uttrykk:

•    Alt ble holdt i en farge og vi brukte vestlandspanel som på den eksisterende boligen. Overganger, der nye vegger møtte eks. boligdel, ble løst ved å bruke Cembritplater, som på den måten forsterker/respekterer både nytt og gammelt eksisterende.

Date

20. september 2011

Category

Tilbygg/ombygging bolig