P C T Y L D U M | Om meg
119
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-119,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Oppå bordet

 

Jeg startet PCTYLDUM arkitekter as i 2002.

De første fem årene etter endt utdannelse jobbet jeg hos forskjellige arkitektkontorer og lærte en hel masse og spesielt kunsten å lage en god plan. Den gode plan som jeg mer enn noen gang ser er helt essensielt og ryggraden i ethvert prosjekt.

Jeg var alltid interessert i form, systemer og linjer og startet arkitektstudiene i Glasgow, Scotland. To år med en helt ny kultur ga mersmak og førte meg  videre og hjem til Skandinavia og Danmark og Arkitektskolen i Aarhus hvor jeg ble uteksaminert i 1996.

Som arkitekt ble jeg veldig tidlig opptatt av boligen; hvor vi som mennesker virkelig er oss selv, helt og holdent. Her hviler vi – samler oss, feirer og er i kjernen av livet. Derfor har jeg valgt å fokusere på denne delen av arkitektfaget;  småskala, boliger, hytter ved sjø og på fjell, tilbygg og ombygninger av eksisterende boliger.

Situasjonsforståelse, materialitet, overgangen mellom natur og kultur (ute/inne) og tilpasning til terreng og nærmiljø er faktorer som jeg mener er helt essensielt for et godt resultat. Med en god plan og varierte romforløp, er mitt mål å skape flere variasjoner og flere steder for opplevelse. Et sted for å være alene, ett sted for tosomhet – ett sted for fest og et sted for barnet som ønsker andre rammer og dimensjoner, og ett sted når det stormer og når solen skinner med sommer. Dette mener jeg er veldig viktig og som får en plan og med det et hjem til å fungere.

Samtidig er jeg veldig opptatt av å ha ett godt forhold og en god dialog med oppdragsgiver/byggherre. Mye av drivkraften med å jobbe i småskala, og den private sektor, er nettopp å skape disse gode relasjonene som jeg mener er meget avgjørende  for det endelige resultat, være seg hytte eller bolig, eller det helt lille tilbygg.